Izložba Zdravka Postružina.

8.11.2019.

20. samostalna izložba Zdravka Postružina

“Zaprešić u teksturi”

“Zaprešić u teksturi” naziv je 20. samostalne izložbe Zdravka Postružina koju je u Vršilnici otvorio zamjenik gradonačelnika Alan Labus.
U centralnom djelu Vršilnice slikar je predstavio dio svog bogatog opusa, nastalog u čak 38 godina umjetničkog stvaranja. Izložio je 40 djela različitih stilova, tehnika, ali i tema, a upravo je ta raznolikost i najveće autorovo bogatstvo.
“Ova izložba je pregled umjetnosti u posljednjih 7 stoljeća- od renesanse do suvremene umjetnosti.”, rekao je Postružin, ponosan na svoje umjetničko stvaralaštvo.
Za samog autora kažu kako je svojim vlastitim likovnim izrazom dao značajan prilog suvremenoj likovnoj umjetničkoj stvarnosti (prof.dr. Antun Bauer).
Na izložbi su prikazani pejzaži, povijesne, sakralne i druge teme, a svakako su se odlično uklopile slike koje prikazuju Jelačića i njegove Nove dvore.
Izložbi je nazočio i načelnik Općine Luka, Darko Kralj, koji je izrazio zadovoljstvo što ovaj novouređeni objekt nije na raspolaganju samo Zaprešićanima, već i stanovnicima cijelog zaprešićkog kraja.

Ostala događanja.

X