Društvena događanja

Posjet predsjednice RH

Posjet predsjednice RH.

23.01.2019.

Nakon obilaska devetnaest hrvatskih županija kroz protekle četiri godine, predsjednica Republike Hrvatske, Kolinda Grabar-Kitarović, svoj privremeni ured naposljetku je preselila i u Zagrebačku županiju.

Kroz tri dana boravka u našoj županiji, Predsjednica je posjetila i Zaprešić. U povijesnom zdanju Novih dvora susrela se s građanima, a potom s gradonačelnicima te načelnicima općina održala sastanak na kojem su imali priliku predstaviti projekte koje provode, svoje planove, ali i prepreke na koje nailaze.

“Uspjesi su dobri tamo gdje postoji vizija razvoja, života i gdje se gradi zajedništvo”, poručila je predsjednica Grabar-Kitarović okupljenim građanima. Dodala je kako je političko nadmetanje uvijek dobrodošlo i potrebno za razvoj demokratskog društva, no za uspjeh u razvoju i rješavanju bitnih životnih pitanja ključno je zajedništvo u ostvarivanju strateških ciljeva.

Poruku o važnosti zajedništva potvrdio je i gradonačelnik Željko Turk istaknuvši, između ostalog, izgradnju južne obilaznice i modernizaciju željezničke pruge Zaprešić – Zabok kao kapitalne državne projekte koji su trenutno u provedbi, a od velikog su značaja i za lokalnu razinu, što dokazuje važnost suradnje kada je riječ o projektima kojima se podiže kvaliteta življenja.

“Imamo sjajne ljude, prekrasnu zemlju i sve druge preduvjete za uspjeh, što Zaprešić najbolje pokazuje”, rekla je Predsjednica uz pohvalu što Zaprešić čuva uspomenu na bana Josipa Jelačića te izgrađuje identitet na ostavštini jedne od najvažnijih osoba u hrvatskoj povijesti. Dodala je i kako je vidljivo da se Zagrebačka županija dobro razvija kao ‘zeleni prsten Zagreba’, ali da ima i dijelova koji pate od problema nenaseljenosti i iseljavanja, koji se osjećaju i u drugim ruralnim dijelovima Hrvatske.

Ostala događanja.

X