Poslovna događanja

Regionalni dani EU fondova

Regionalni dani EU fondova.

21.12.2018.

Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije, kao nositelj politike ravnomjernog regionalnog razvoja u Republici Hrvatskoj, organizator je informativno-edukativnih događanja pod nazivom “Regionalni dani EU fondova”.

Putem brojnih događaja organiziranih u 30 gradova diljem Hrvatske, šira javnost i svi zainteresirani pojedinci, na razumljiv i pristupačan način, imaju priliku dobiti informacije o svim mogućnostima financiranja iz fondova Europske unije, a besplatne edukacije namijenjene svim građanima zainteresiranima za mogućnosti korištenja EU fondova održane su i u Zaprešiću.

Događaj su pozdravnim govorima otvorili gradonačelnik Željko Turk i Velimir Žunac, državni tajnik Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije. Po završetku uvodnih govora održana je panel diskusija “Razvoj Zaprešića kroz fondove Europske unije”, na kojoj su sudjelovali Miljenko Šoštarić, pročelnik Upravnog odjela za financije i gospodarski razvitak Grada Zaprešića, Lovro Benčević, predsjednik LAG-a Sava, Stjepan Mihaliček, vlasnik tvrtke Mihaliček, obrta za transport, građevinarstvo i trgovinu i Igor Vrhovec iz tvrtke Optika kabel TV d.o.o.

Nakon panel diskusije uslijedila su stručna izlaganja ‘EU fondovi kao mogućnost financiranja’, kroz koja su predstavljeni aktualni i budući natječaji Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta, govorilo se o provedbi ugovora kod bespovratnih potpora te aktualnim mogućnostima financiranja i najčešćim pogreškama pri provedbi projekata. Na kraju edukativnog dana održana je radionica “Predstavljanje mjera ruralnog razvoja i postupak prijave na natječaj”, na kojoj su sudionicima predstavljene aktualne mogućnosti financiranja u okviru mjera ruralnog razvoja, a predstavljen im je i proces prijave putem AGRONET aplikacije. Zaključno, svi sudionici imali su mogućnost postaviti pitanja vezana uz EU fondove.

Ostala događanja.

X