Društvena događanja

Božićni koncert Puhačkog orkestra Zaprešić

Puhački orkestar Zaprešić.

16.12.2018.

Puhački orkestar Zaprešić (POZ) svojim izgledom, osobito sada u novim uniformama, ali i zvukom, postao je pravi gradski brend.

Broj članova iz godine u godinu raste, a repertoar se širi. Tradicija božićnih koncerta počela je 2007. godine, a svaki novi uspije nadmašiti onaj prethodni, što po kvaliteti sviranja, raznovrsnosti repertoara, maštovitim idejama te broju popunjenih mjesta u publici.Tako je bilo i ovoga puta. Vršilnica Novih dvora bila je jednostavno pretijesna za sve one koji su odlučili večer provesti na glazbenom putovanju oko svijeta.

Na to putovanje najprije nas je poveo Dječji orkestar pod ravnanjem mlade, talentirane Sare Blažev. Od teme iz Titanika do „Game of Thrones“ ovaj pomladak je potvrdio zašto dobivaju pohvale za svoje nastupe na županijskim i državnim smotrama.

Na daljnje putovanje od zapada prema istoku odveli su nas odrasli članovi POZ-a, a ravnanje renomiranog slovenskog dirigenta prof. Mire Saje, pokazalo je kako je orkestar svojom kvalitetom otišao još jednu stepenicu više. Na ovom koncertu ponovno su uspjeli iznenaditi publiku i to nastupom Plesnog studija „Celtic Fantasy“.

Time je POZ u odličnom raspoloženju završio vrlo uspješnu godinu, a planova za sljedeću ima još više. Zaprešićke mažoretkinje „Jelačićke“ i članovi POZ-a, u novom ruhu, kreću u nove pobjede na ponos našega grada.

Ostala događanja.

X