Humanitarna aukcija umjetnina.

29.11.2018.

Zahvaljujući krugu dobrote u kojem se nalaze umjetnici koji daruju svoja djela, te ljudi koji vole umjetnost, ali vole i pomoći onima koji su u potrebi, na 14. humanitarnoj aukciji umjetnina, održanoj u Vršilnici Novih dvora, prikupljeno više od 40 tisuća kuna.

Riječ je o manifestaciji koju Klub Zaprešićana “Zapreščan” organizira uz podršku Grada i Turističke zajednice u predblagdansko vrijeme za pomoć bolesnim sugrađanima, ili pak onima koji su se zatekli u teškim životnim situacijama. Ove godine aukcija je po prvi puta održana pod imenom Ive Košira, osobe koja je godinama bila najzaslužnija za humanitarni rad u Klubu, koja je davala sve od sebe kako bi se našim brojnim sugrađanima vratili osmjesi na lica.

I ove se godine licitiralo za djela nastala na tradicionalnoj likovnoj koloniji “Matija Skurjeni” te na likovnoj koloniji koju je organizirao Radio Z fm u sklopu manifestacije Banovanje 2017. godine. Umjetnici su radili i darovali svoja djela s puno ljubavi, a njihovom prodajom i donacijom Grada, prikupljeno je 40.700 kuna. Sredstva od ovogodišnje aukcije su na prijedlog Centra za socijalnu skrb namijenjena obitelji iz Hruševca Kupljenskog, tj. dvjema sestrama i bratu koji žive bez roditeljske skrbi, s mentalnim oštećenjima i nisu radno sposobni.

“U humanitarnim akcijama često sudjelujem, kako privatno, tako i ispred Grada” rekao je Damir Benčević, zamjenik gradonačelnika koji zna kako je ovo odlična prilika za kupiti kvalitetno umjetničko djelo, ali i pomoći onima kojima je naša pomoć najpotrebnija.

Predsjednik Kluba Zaprešićana “Zapreščan” Tomislav Bezuh iskazao je veliko zadovoljstvo prikupljenim iznosom te je zahvalio svima koji su na bilo koji način bili dio ove umjetničko-humanitarne priče.

Ostala događanja.

X