Slavljenički koncert Mire Vlahović.

01.12.2018.

Svečanim koncertom u Vršilnici Novih dvora, naša sugrađanka, sopranistica Mira Vlahović, proslavila je veliki jubilej, 35 godina umjetničke karijere.

Za svoju najvjerniju publiku, uz pratnju maestra Miroslava Salopeka, izvela je najpoznatije arije zahvaljujući kojima je i postala prvakinja Opere Hrvatskog narodnog kazališta u Zagrebu. U svojoj je karijeri odigrala niz uloga opernog faha, a okušala se i u opereti. Kraljica noći, Lucia, Konstanza, Carmina Burana, Violetta, Rosina samo su neke od poznatih uloga s kojima je nastupala diljem Hrvatske, ali i u inozemstvu. Mira Vlahović izdala je također tri nosača zvuka, a nastupala je i s brojnim renomiranim orkestrima. Ovoga puta na pozornici su joj se pridružili violinist Delio Malpera i sopranistica Ljerka Vladović koja je svojim nastupom također zadivila svoje sugrađane.

Bila je to zaista čarobna večer u kojoj su svi ljubitelji klasične glazbe mogli uživati u dijelovima poznatih opera i opereta, poput „La Traviate“, „Tosce“, „Grofice Marice“, „Carmen“, „Giuditte“, pa je prava kazališna atmosfera nakratko ispunila zaprešićku Vršilnicu. Primadoni je bilo posebno drago zbog toga, jer je to mjesto, otkrila je na koncertu, na kojem se još kao dijete igrala sa svojim prijateljima.

Danas je u njoj ponovno s prijateljima proslavila ovu obljetnicu, a obilježit će je i u svojoj matičnoj kući, u Hrvatskom narodnom kazalištu. No, vjerujemo kako joj će joj ovaj koncert pred domaćom publikom ipak ostati u posebnom sjećanju.

Druženje u Vršilnici nastavljeno je u slavljeničkom tonu, uz primadoninu tortu u obliku Vršilnice, te uz domaća vina Mirabela i Primabela.

Ostala događanja.

X